ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:10 24.05.2018
Stanko Kristl, arhitekt. Humanost in prostor
Zvrst: monografska razstava
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Muzejuza arhitekturo in oblikovanje
Datum: Od 19. December 2017 do 27. Maj 2018 med 19:00 in 23:59
Zaznamki
Odprtje razstave Stanko Kristl, arhitekt. Humanost in prostor, ki bo 19. decembra ob 19.00 v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Razstava nadaljuje serijo monografskih razstav MAO, ki predstavljajo najpomembnejše arhitekte in oblikovalce 20. stoletja v Sloveniji, z razstavo pa dela Stanka Kristla postajajo del nacionalne zbirke arhitekture.
Razstava pomeni prvo celovito predstavitev njegovih del. Stanko Kristl, arhitekt, profesor, raziskovalec, inovator, humanist, akademik ter nenehni kritik in sooblikovalec vsakdana; njegova dela, od vrtcev, šol, bolnišnic, domovanj do spomenikov, so v času svojega nastanka vznemirjala domačo in mednarodno javnost – in to zanje velja še danes. Kustosi razstave so Tadej Glažar, Tina Gregorič in Maja Vardjan.

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.