ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 12:30 19.04.2019
Radosti in trpkosti pot
Zvrst: letna plesna predstava
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Cankarjev dom
Datum: 19. Maj 2019 ob 19:00
Zaznamki
Radosti in trpkosti pot
71-letna predstava Akademske folklorne skupine France Marolt

Letna predstava Radosti in trpkosti pót bo posegla v svet, kjer se stikata delo in ples ob različnih priložnostih. Akademska folklorna skupina France Marolt bo popeljala obiskovalce tako od tradicionalnih, danes že ne obstoječih oblik dela v kmečkem okolju, do dela in plesa, ki ga je prinesel čas industrializacije. Predstava bo za vse nostalgike postregla z nekaj koreografijami, ki so bile na repertoarju Akademske folklorne skupine France Marolt že pred desetletji.
Po drugi plati pa bodo mlajši koreografi njeno rdečo nit nadgradili tudi s temami, ki doslej na odru še niso bile uprizorjene. Pot, ki bo tako radostna kot polna trpkosti naporov, bo raziskovala delo na kmetih in gibanje v tovarnah, kjer so kovali železo ali zvijali cigarete. Obiskovalce bo ta pót peljala med pisarje, ki so svojimi peresi in papirjem skrbeli, da je vse potekalo nemoteno. In ne nazadnje del predstave namenjen tudi delu v prostem času, kjer so si posamezniki lahko kakšen priboljšek poskrbeli tudi z lovljenjem in prodajo žab.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.