ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:09 25.02.2019
Pod svobodnim soncem; Dominik Mahnič in Stojan Knežević
Zvrst: slikarska in video razstava
Kraj: Velenje
Lokacija: Galerija Velenje
Datum: Od 21. Februar 2019 do 30. Marec 2019 med 19:00 in 18:00
Zaznamki
Akademska slikarja Dominik Mahnič in Stojan Knežević že nekaj let raziskujeta možnosti žanra krajinskega slikarstva. Medtem ko Mahnič krajino slika izključno na prostem, Knežević ustvarja tudi v ateljeju.
Dominik Mahnič bo razstavil izbrane krajine narejene v različnih tehnikah. Dela so nastajala od leta 2010 do danes. Predstavil bo tudi svoje umetniške knjige ter speed painting animacije v videoformatu, vsem tem delom je skupno, da so nastala s plain air pristopom (slikarstvo na prostem), ki ga goji od leta 2010. V svojih delih poskuša predvsem vzpostaviti darežljiv mir.
Stojan Knežević bo razstavil izbrane krajine. S tem žanrom se vse intenzivneje ukvarja od leta 2012, služi mu kot skupni imenovalec za njegov raznolik pristop k slikarstvu.

Razstava bo na ogled do 30. 3. 2019.

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.