ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 10:36 27.10.2018
Photo Ark Joela Sartoreja, fotografska razstava National Geographica
Zvrst: fotografska razstava
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Ljubljanski grad
Datum: Od 18. Oktober 2018 do 13. Januar 2019 med 09:00 in 20:00
Zaznamki
Photo Ark Joela Sartoreja, fotografska razstava National Geographica
Ljubljanski grad, Galerija S
18. 10. 2018–13. 1. 2019
Vstop prost.

Ljubljanski grad bo letos že šesto leto zapored v sodelovanju z National Geographicom Slovenija na ogled postavil odmevno fotografsko razstavo v Galeriji S. Tokrat bo na ogled 25 ganljivih portretov živali, ki so nastali v okviru projekta Photo Ark Joela Sartoreja. Bilo je leta 2006, ko se je fotograf National Geographica Joel Sartore – namesto da bi fotografiral živali v naravi, kar sicer počne – namenil ustvariti nekaj formalnih portretov živali, živečih v ujetništvu. Iz teh začetkov je izšel projekt Photo Ark (Fotografova Noetova barka), ki je plod sodelovanja med Sartorejem in društvom National Geographic Society. Fotograf, ki sicer živi v Lincolnu v Nebraski, potuje po svetu in portretira živali. Upodobiti namerava čim več pripadnikov živalskih vrst, ki živijo v ujetništvu. Zakaj? Ker se lahko zgodi, da bodo nekatere med njimi za vselej izginile. Sadovi Sartorejevega dela so neprecenljivi – in preprosto navdušujoči.

Kustos razstave je mednarodno uveljavljeni fotograf, urednik fotografije revije National Geographic Slovenija, Arne Hodalič.
V sklopu razstave so z Arnejem Hodaličem pripravili tudi predavanje in vodeni ogled po razstavi 22. novembra 2018 ob 18. uri v Grajskem gledališču.

Živahen trimesečni šimpanzji mladič v živalskem vrtu Lowry Park v Tampi (ZDA).
Fotografija: Joel Sartore, National Geographic Photo Ark
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.