ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:05 09.01.2018
Pazi, sveža grafika! #11: Katja Felle
Zvrst: cikel
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Vegova 4
Datum: Od 09. Januar 2018 do 05. Februar 2018 med 17:00 in 17:00
Zaznamki
V letu 2018 nadaljujemo ustvarjanje v TAM-TAM-ovi Ulični galeriji na Vegovi V ciklu Pazi, sveža grafika!(Watch out! Wet print!) se pod kuratorstvom MGLC-ja Ljubljana predstavlja Katja Felle.

9. 1.-5. 2. 2018
Posodobi gobelin
Katja Felle se pri svojem umetniškem ustvarjanju osredotoča na raziskovanje podob iz medijskega sveta, popularne kulture, glasbe, filmske industrije, fotografije. Zanimajo jo motnje v komunikaciji, ki nastajajo pri prenosu informacij prek raznih medijskih posrednikov, in jih kot posnetke zaslonov in ekranskih motenj prenaša v slike, računalniške grafike in risbe. V zadnjem času se posveča izdelovanju gobelinov, s katerimi obuja in reflektira uporabnost stare ročne spretnosti vezenja v današnjem času, saj formalna struktura gobelinov spominja na togo računalniško grafiko in rastrski tisk. Projekt treh gobelinov z naslovom Posodobi gobelin temelji na motnji zaznave plakata, saj je stare in najdene gobeline posodobila s sodobnimi računalniškimi ikonami in drugimi splošno znanimi znaki in liki iz elektronskega okolja. Natisnjene podobe gobelinov nam ponujajo večplastno igro zaznave. Sprva jih gledamo kot zastarele računalniške grafike, in šele ko opazimo tehniko gobelina, jih lahko vidimo tudi kot natisnjeno subverzivno plakatno motnjo.


9. 1. 2018–5. 2. 2018

Nosilec projekta: Tam-Tam mestni plakati
Kurator sezone 2017: MGLC Ljubljana
Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.