ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 18:16 29.01.2018
Obstajanja in minevanja
Zvrst: skupinska razstava
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Galerija DLUL, Breg 22
Datum: Od 10. Januar 2018 do 04. Februar 2018 med 18:00 in 20:00
Zaznamki
Umetnica Vesna Drnovšek je pozorna opazovalka in raziskovalka. Materije, ki jo obdaja. Predmetov, ki ji prihajajo naproti. "In situ" je njena pozicija, iz katere izhaja pri svojem umetniškem procesu, ki ji pomeni prav toliko kot končni izdelek – umetnina sama. Njeni končni izdelki so grafični listi, ki skupaj z okvirjem in/ali steklom predstavljajo končno podobo. Ustvarja odtise najdenih predmetov in materialov, v katere ne posega, pa naj gre za žago, hladilnik, žičke ali zamaške. Čeprav ne teži k družbenokritičnemu angažmaju, njeno misel preveva ekološki moment. Predmeti so, kjer so in kakršni so.

Primož Pugelj je družbeno angažiran umetnik. V svojem ustvarjanju je pronicljiv opazovalec sodobnosti in spoštljiv iskalec navdiha iz preteklosti. V letu 2017, ko se spominjamo šestdesete obletnice smrti velikega arhitekta, predavatelja in misleca Jožeta Plečnika, postavitev svojih kiparskih del v galeriji DLUL posveča prav njemu. Plečnikova arhitektura, ki ga je zaznamovala že s Križankami, kjer je obiskoval Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, mu pomeni navdih v uvidu čistih linij, geometrijske risbe in geometrijskih reševanj problemov. Osnovna forma, ki prepoznavno zaznamuje ustvarjalni opus kiparja Primoža Puglja, je stiliziran človeški obraz, predstavljen v obliki maske. Maske izdeluje v različnih velikostih, materialih in tehnikah (beton, železo, poliuretan, grafit), odvisno od vsebine dela.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.