ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:06 02.10.2018
Nevenka Miklič Perne: V zrcalu beseda
Zvrst: likovna razstava
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Hostel Celica, Metelkova ulica 8
Datum: Od 02. Oktober 2018 do 02. November 2018 med 09:00 in 21:00
Zaznamki
Vljudno vabljeni na odprtje likovne razstave Nevenke Miklič Perne, z naslovom V zrcalu beseda, ki bo v torek, 2. 10. 2018 ob 18. uri v Galeriji Srečišče v hostlu Celica.

Avtorico bo predstavila kuratorka Urška Barut, razstavo pa bo odprla predsednica Društva likovnih umetnikov Ljubljana, mag. Mojca Zlokarnik.

Beseda in slika. Dva pola ustvarjanja, ki ju umetnica Nevenka Miklič Perne združuje v svojih delih. Kombinacija likovnih del in besed je nastala spontano, kot naravna posledica avtoričinega pesniškega ustvarjanja. Izbira omeji možnost interpretacije in s tem naredi dela še bolj neposredna. Beseda in slika sta druga drugi zrcalo, se dopolnjujeta in hkrati kritizirata družbo, ki želi izbiti iz nas vse otroško, kolikor smo tega kot odrasli še ohranili.

Nevenka Miklič Perne (Maribor, 1982) je slikarka, pesnica in ilustratorka. Po končani gimnaziji v Mariboru je najprej študirala likovno pedagogiko, potem se je vpisala na študij slikarstva na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, kjer je leta 2009 diplomirala pod mentorstvom prof. Gustava Gnamuša in prof. dr. Nadje Zgonik. Leta 2013 je izšel njen pesniški prvenec Ideali, leta 2016 pa je imela prvo samostojno razstavo z naslovom Iz česa si nastala / Jezik podoben tišini. V letu 2018 je izšla njena druga pesniška zbirka Lisičja vstopnica.

Razstavo je pripravil Javni zavod Ljubljanski grad - upravitelj Hostla Celica - v sodelovanju z Društvom likovnih umetnikov Ljubljana.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.