ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 08:49 20.04.2019
Na čaju z Mašo Jazbec
Zvrst: pogovor
Kraj: Velenje
Lokacija: Galerija Velenje
Datum: 23. April 2019 ob 19:00
Zaznamki
Maša Jazbec, ki v Galeriji Velenje razstavlja pod naslovom Hibridizacija živosti II, je umetnica, kuratorka, doktorica znanosti, profesorica in raziskovalka. Diplomirala je iz likovne umetnosti na Pedagoški Fakulteti Univerze v Mariboru, magistrirala iz medijskih umetnosti na Univerzi v Linzu v Avstriji (Interface Cultures) ter pridobila znanstveni doktorat iz humanistične informatike na Univerzi v Tsukubi na Japonskem.
Med letoma 2012 in 2018 je bila štipendistka Ministrstva za kulturo RS-a za študij v tujini, med letoma 2015 do 2018 pa tudi prejemnica Special Fellowship scholarship Ministrstva za šolstvo, kulturo, šport, znanost in tehnologijo na Japonskem. V letih 2016 in 2017 je bila gostujoča raziskovalka na inštitutu ATR – Hiroshi Ishiguro Laboratories v Kyotu na Japonskem. Od leta 2018 je gostujoča profesorica na oddelku Interface Culture Univerze za umetnost in dizajn v avstrijskem Linzu.
Pogovor bo vodil Miha Cojhter.

Vstop prost.

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.