ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 18:40 17.02.2019
Marija Škotska
Zvrst: zgodovinska drama
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Kolosej Ljubljana
Datum: 31. December 2018 ob 20:00, 16. Januar 2019 ob 20:00, 17. Januar 2019 ob 15:20, 17:50, 20:30, ...
Zemljevid

Marija, ki je bila rojena kot škotska kraljica in se je pri šestnajstih letih poročila s francoskim kraljem, dobro leto kasneje pa ovdovela, se sooča s pritiski, da se mora ponovno poroči. Odloči se, da se vrne v rodno Škotsko, da zasede svoj zakoniti prestol. Ker sta Škotska in Anglija spadali pod vladavino nepremagljive kraljice Elizabete I., Marijina namera, da s prestola zrine svojo sestrično, povzroči oster boj med mladima kraljicama ter ogrozi Elizabetino suverenost. Tekmici v dokazovanju moči in ljubezni, predvsem pa regentki v moškem svetu, se morata odločiti, kako bosta igrali igro zakona proti neodvisnosti. Izdaja, upor in zarota znotraj obeh dvorov ogrožajo oba prestola - in za vedno spremenijo potek zgodovine.

Originalen naslov: Mary Queen of Scots

Distributor: Karantanija Cinemas

Država: Velika Britanija

Jezik: angleščina

Leto izdelave: 2018

Dolžina: 0 min

Režija: Josie Rourke

Scenarij: Beau Willimon

Igrajo: Saoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden, Joe Alwyn, Gemma Chan, Martin Compston, Ismael Cordova, Brendan Coyle, Ian Hart, Adrian Lester, James McArdle, David Tennant, Guy Pearce

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.