ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 15:19 15.05.2019
Karmen Bajec in Anja Jerčič Jakob: Narava
Zvrst: slikarska razstava
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Galerija DLUL, Breg 22
Datum: Od 26. April 2019 do 19. Maj 2019 med 19:00 in 23:59
Zaznamki
Narava, ki se znajde v slikarskih delih avtoric, je popolnoma drugače razumljena. Pri Bajec gre za spomin, ki je subtilna vizualna refleksija njenega doživetja, Jerčič Jakob pa z barvo gradi gozdno krajino in skuša izničiti razliko med barvo in realnostjo, a nikakor na način fotorealizma, ampak kot nekakšno stapljanje slikarskega - barve in naravnega - vejevje.

Slike Karmen Bajec so nastale v zadnjih treh letih in so ploske, dvodimenzionalne, kot kak Newman ali drug sledilec slikarstva barvnega polja. Izhodišče za nastanek slik so motivi s potovanj po Evropi oz. natančneje svetloba posamezne pokrajine v posameznih delih dneva. Na te pomensko popolnjene pasove Bajec nalaga izrise motivov iz narave kot arhetipe življenja v dnevu. Izbor slik na razstavi je del ciklov Gora na Gori, Posvečen Noni, Mediteranske in Nordijske slike.

Dela Anje Jerčič Jakob nastajajo od leta 2016, ko je avtorica prekinila s ciklom detelj, ki ga je privedla vse do objekta, koncepta in 'manierističnih' oblik. Vrnila se je k sliki, kjer je motiv pogled v gozdno krajino z očišča sprehajalca.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.