ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:04 30.05.2018
Jårg Geismar: Pravljice
Zvrst: več zvrsti
Kraj: Ravne na Koroškem
Lokacija: Galerija Ravne, Gledališka pot 1
Datum: Od 20. April 2018 do 16. Junij 2018 med 18:00 in 23:59
Zaznamki
Odprtje razstave Jårga Geismarja Pravljice:
petek, 20. 4. 2018, ob 18.00.

Jårg Geismar v svojem delu združuje različne umetniške panoge kot so, slikarstvo, risba, kiparstvo in instalacije. Na razstavi z naslovom Nepredvidljivo v Koroški galeriji likovnih umetnosti se je leta 2011 predstavil z risbami na celofanu in skulpturami iz tega istega materiala. Tokrat pa bo v Galeriji Ravne postavil instalacijo »pravljice« tako, da bo galerijo prekril z zlato aluminijasto folijo.
Geismar ustvarja prostorske postavitve, v katerih z različnimi materiali zabriše meje med vsakdanom in umetnostjo. Instalacije povezuje z risbo in na stičišču obeh tehnik se pojavi nov umetniški red, ki je unikaten in lep. Čeprav bi kdo lahko pomislil, da sta oblika in barva najbolj pomembna elementa v Geismarjevem delu, je obiskovalcu njegovih instalaciji hitro jasno, da je vsako umetnikovo početje neizogibno in da materiali, ki jih uporablja niso izbrani naključno. Izbor materialov, ki jih uporablja, je širok in nenavaden: celofan, stari čevlji, steklo, vrvi za obešanje perila, vse tja do aluminijaste folije, s katero bo prekril Galerijo Ravne in potem na njo risal s flumastri.
Jårg Geismar (1958, Burgsvik, Gotland, Švedska) živi in dela v Dusseldorfu.

Foto: Jårg Geismar, Ulica, 1987/2018, New York

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.