ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:18 21.02.2019
Ivo Mršnik: S točke desnega očesa
Zvrst: likovna razstava
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Galerija DLUL, Breg 22
Datum: Od 21. Februar 2019 do 24. Marec 2019 med 18:00 in 23:59
Zaznamki
Odprtje razstave Iva Mršnika S točke desnega očesa: četrtek, 21. 2. 2019 ob 18.00.

Svet levega očesa je drugačen od sveta desnega očesa – naša pozicija gledanja in izjavljanja je izmuzljiva. Misli in podobe vzpostavljamo na spolzkem individualnem mestu – morda je tu dom vseobsegajočega dvoma, ki ga zaslutimo v pogosto nemirnih potezah Iva Mršnika, umetnika, prepoznavnega predvsem po teksturi linij, "risarskem rokopisu", ki je v njegovem ustvarjanju sčasoma začel prevladovati nad mimetično vsebino. Razstava izpostavlja prav to sled roke, pogosto ujeto v krožeče forme, v katerih se razkraja in spet vzpostavlja Mršnikov likovni svet. Tega določajo predvsem risbe in grafike1, ki se vpenjajo v eksistencialistična, intimna občutja, neredko obtežena z občutkom dvoma. Zaznamuje jih subjektivni pristop in kontemplacija ustvarjalnega procesa. Iz besedila k razstavi kustosinje Ize Pevec

Razstava lanskoletnega dobitnika nagrade Ivane Kobilca za življenjsko delo, ki jo podeljuje Društvo likovnih umetnikov Ljubljana, bo v Galeriji DLUL-a na ogled do 24. 3. 2019. Razstava je nastala v sodelovanju z ZDSLU-jem.

Foto: Silvan Bavčar
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.