ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 16:12 28.12.2018
Ivana Kobilca (1861-1926): Slikarija je vendar nekaj lepega
Zvrst: slikarska razstava
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Narodna galerija, Prešernova cesta 24
Datum: Od 20. Junij 2018 do 10. Februar 2019 med 10:00 in 20:00
Zaznamki
Ob stoletnici ustanovitve bo v Narodni galeriji na ogled pregledna razstava Ivane Kobilca, ene najbolj znanih slovenskih umetnic vseh časov. Razstava bo predstavila njeno življenje in delo.

Na prvi pregledni razstavi v zadnjih 40 letih bo na ogled okoli 130 njenih del iz vseh obdobij in raznolikih žanrov. Priljubljenim delom, kot so Kofetarica, Poletje, Otroci v travi in Mira Pintar, se bodo pridružile še manj znane slike, ki skupaj odsevajo Kobilčino ustvarjalno moč in vplive evropskih umetnostnih središč.

Ivana Kobilca je večino odraslega življenja preživela v tujini: po Dunaju je študirala še v Münchnu, živela v Parizu, Sarajevu in v Berlinu, od koder se je v Ljubljano vrnila šele ob začetku prve svetovne vojne. Skupaj s prijateljicami in znankami, kot so Roza Pfäffinger, Maria Slavona in Käthe Kollwitz, je spadala med prve ženske moderne dobe, ki so se uspele uveljaviti v tradicionalno moškem poklicu.

Delovni čas:
Od torka do nedelje: od 10. do 18. ure, ob četrtkih do 20. ure
24. in 31. december: do 15. ure
Zaprto: ponedeljek, 1. januar, 1. maj, 1. november in 25. december

Vstopnina za ogled stalne zbirke
Redna cena 7 EUR
Cena s popustom 3 EUR
Skupinska vstopnica (nad 10 oseb) 5 EUR
Družinska vstopnica 10 EUR
Vsako prvo nedeljo v mesecu je ogled stalne zbirke brezplačen.

Vstopnina za ogled občasne razstave
Redna cena 7 EUR
Cena s popustom 3 EUR
Skupinska vstopnica (nad 10 oseb) 5 EUR
Družinska vstopnica 10 EUR

Kombinirana vstopnina za ogled stalne zbirke in občasnih razstav
Redna cena 10 EUR
Cena s popustom 5 EUR
Skupinska vstopnica (nad 10 oseb) 7 EUR
Družinska vstopnica 15 EUR

Cena s popustom velja za otroke, učence, dijake in študente; slušatelje Univerze za tretje življenjsko obdobje in upokojence; sponzorje ob predložitvi dokazil.

Prost vstop imajo častni člani NG, Prijatelji NG, člani Galovega kluba, imetniki veljavnih muzejskih kartic SMD in ICOM - ICOMOS, SUZD, člani ZDSLU, Oddelek za umetnostno zgodovino FF, ALUO, Pedagoška fakulteta - Likovna pedagogika, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo, Šola za risanje in slikanje Art House, člani Društva restavratorjev Slovenije, predšolski otroci, maturanti programa umetnostna zgodovina, novinarji, invalidi, spremljevalci invalidov, brezposelne osebe.

Uporaba garderobe je obvezna za vso osebno in drugo prtljago: plašči, dežniki, nahrbtniki, torbice (večje od formata A4) ...
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.