ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 14:19 23.10.2018
Ivan Cankar: Za narodov blagor
Zvrst: politična komedija
Kraj: Nova Gorica
Lokacija: SNG Nova Gorica
Datum: 14. November 2018 ob 20:00
Zaznamki
"Resnični Ivan Cankar je bil daleč od depresivnega umetnika, kakor se ga danes pogosto stereotipno prikazuje. Bil je bliskovit, provokativen in duhovit um. V igri iskrivi in ostri dialogi razgaljajo pokvarjeno elito, ki še vedno obvladuje svet tako doma kot v globalnem svetu," meni režiser Miha Golob, ki je Cankarjevo delo postavil na oder v duhu dinamične groteske ravno ob stoletnici avtorjeve smrti. V vrtincu povzpetništva, korupcije, populizma in deljenja na dva tabora pa se v vlogi žurnalista Ščuke oglaša kritični glas, ki terja resnico. Mu bomo prisluhnili?

Režiser Miha Golob
Igrajo Matija Rupel, Jure Kopušar, Peter Harl, Patrizia Jurinčič Finžgar, Nejc Cijan Garlatti, Žiga Udir, Ana Facchini, Andrej Zalesjak, Maja Nemec, Arna Hadžialjević, Iztok Mlakar, Jakob Sfiligoj k. g., Jonathan Černe k. g., Borut Petrović k. g.

V sredo, 14. 11., ob 18.30 bo pogovor s Petrom Kolškom in igralko Arno Hadžialjević v baru Klub PDG (v zgradbi SNG Nova Gorica).
Vstop je prost.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Zadnje dodane prireditve

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.