ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 15:12 15.05.2019
Gušto gre na romanje
Zvrst: monokomedija
Kraj: Velenje
Lokacija: atrij Velenjskega gradu
Datum: 04. Julij 2019 ob 20:30
Zaznamki
Vsem dobro znani Avguštin Rebula, po domače Gušto, lik iz popularne slovenske romantične komedije Ena žlahtna štorija, nam bo z veliko mero humorja in mnogimi ganljivimi trenutki, na odru razgrnil celo plejado zgodb in likov, ki smo jih tako radi gledali, ter jih bo v svojem sočnem jeziku zapletel v sproščen, komični vrtinec. Dobrovoljni Gušto se vrne v svojo idilično domačo vas, da bi v domačih krajih pomagal zbrati šolde za srednjo šolo na Madagaskarju, vendar naleti na vse kaj drugega kot na tisto mirno vas, ki jo je še pred nekaj meseci zapustil. Njegova mama Marija je namreč postala sekretarka politične kampanje svojega moža, Guštovega tatkota Bonifacija, ki bi rad postal predsednik hortikulturnega društva. Ker pa je njegov tekmec oštir Marko, se vname hud boj, v katerem nihče ne izbira sredstev. Gušto se sam vključi, a ga kmalu tako zelo potegne v vrtinec dogajanja, da ima prav hitro na grbi kar devet grehov ter ima vsega dovolj.
Odloči se, da bo šel na romanje – zase, za svojo vas, za svojo domovino. Tu se pej šele zatakne. Mama Marija hoče z njim ...

Igra: Primož Forte

35. Poletne kulturne prireditve Festivala Velenje
V primeru slabega vremena bo predstava v Domu kulture Velenje.

za Abonma Poletne kulturne prireditve in izven (12 EUR)
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.