ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 15:50 11.06.2018
Glasbeni dokumentarci na Kinodvorišču
Zvrst: glasbeni dokumentarci
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Kinodvor
Datum: Od 12. Junij 2018 do 30. Junij 2018 med 21:30 in 23:59
Kinodvorišče, letni kino v atriju Slovenskih železnic, se odpira v torek, 12. junija ob 21.30 s premiero slovenskega filma Glasba je časovna umetnost 3, LP film Laibach režiserja Igorja Zupeta. Tretji v seriji dokumentarcev o ključnih ploščah, ki so pisale slovensko glasbeno zgodovino, je film o prvem uradno izdanem domačem albumu skupine Laibach iz leta 1985. Projekciji bo sledil pogovor s filmsko ekipo: režiserjem Igorjem Zupetom, scenaristom Igorjem Bašinom in s članoma skupine Laibach Ivanom Novakom in Dejanom Knezom.

14. junija ob 21.30 sledi še ena premiera slovenskega filma, Šum Balkana v režiji Borisa Petkoviča. Tomaž Grom, slovenski kontrabasist, skladatelj, improvizator in raziskovalec zvočnega potenciala, je sédel v svoj kombi in po ulicah Maribora, Zagreba, Tuzle, Novega Sada, Prištine, Tirane in Skopja začel iskati sodelavce. Nastal je dokumentarni film ceste, ki se nenehno giblje na robu nesporazumov in se izgublja po poteh, ki jih ni na sodobnih navigacijskih napravah. Premierni projekciji bo sledil pogovor s filmsko ekipo, ki ga bo vodil Bojan Jablanovec.

19. junija bo premierno predjan dokumentarec Grace Jones (Grace Jones: Bloodlight and Bami) režiserke Sophie Fiennes (Perverznežev filmski vodnik, Perverznežev vodnik po ideologiji).

28. junija na spored prihaja dokumentarni film Whitney Houston (Whitney: Can I Be Me). Intimni, neuradni portret legendarne superzvezdnice Whitney Houston, ki ga je lani režiral eden najbolj samosvojih dokumentaristov, Nick Broomfield (Kurt & Courtney, Biggie and Tupac), bodo premierno prikazali v dvorani, 29. junija bo na ogled na Kinodvorišču.

Filmi so na Kinodvorišču predvajani v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi. Projekcije se vsak dan začnejo ob 21.30. Vhod na Kinodvorišče je skozi dvorano Kinodvora, v primeru dežja je projekcija ob isti uri v dvorani.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.