ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 07:24 15.11.2018
Festival Živa
Zvrst: festival
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Center kulture Španski borci
Datum: Od 15. November 2018 do 17. November 2018 med 16:00 in 21:00
Zaznamki
Center kulture Španski borci v Ljubljani bodo za tri dni zavzeli mladi plesni ustvarjalci iz vse Slovenije in nekaj gostov iz tujine. Na festivalu Živa bodo predstavljene izbrane plesne miniature in predstave pretekle sezone, ki dosegajo zavidljivo ustvarjalno raven.

Na tridnevnem festivalu, ki predstavlja presek aktualne plesne ustvarjalnosti pri nas, bo letos predstavljenih 43 miniatur in sedem predstav, v katerih bo zaplesalo okoli 300 plesalcev iz vse Slovenije, pridružilo se jim bo tudi nekaj gostov iz Hrvaške. Nastop na festivalu so si priplesale skupine, ki so šle skozi dva izbora, prvo sito so predstavljale območne plesne revije, drugo pa regijske. Selektor festivala je priznani plesalec in koreograf Igor Sviderski. V okviru festivala bodo v soboto ob 16. uri predstavljeni akademski programi plesa v Sloveniji in Hrvaški, saj veliko mladih, ki se predstavlja na festivalu, nadaljuje svojo plesno pot v smer vseživljenske profesije.

Foto: Harlekin, december 2017
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.