ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:16 23.11.2018
Festival Stična 2018
Zvrst: festival
Kraj: Stična
Lokacija: Stična
Datum: Od 17. November 2018 do 08. December 2018 med 21:00 in 23:59
Zaznamki
Že 19. Festival Stična želi s kulturno ponudbo poskrbeti za čim širši spekter obiskovalcev ter promovirati prepoznavno in tudi še neuveljavljeno kulturno produkcijo. In tudi tokrat bo festival mednaroden.

Že pred uradnim odprtjem se bodo v Stični pred začetkom turneje Astronavt ustavili Društvo mrtvih pesnikov. Prvi festivalski petek, 23. 11. bo tradiconalno dišalo po Glasbenem maratonu mladih, neuveljavljenih skupin, večer bodo začinili še lanskoletni zmagovalci Gross upi z etno folk koncertom.

Od oodprtja, 24. novembra ob 18. uri do 8. decembra 2018 bo v galeriji Muzeja krščanstva na Slovenskem na ogled slikarska razstava mlade slikarke Ajde Kadunc. Za glasbeno spremljavo na odprtju bo posrbel Kvartet rogov Akademije za glasbo Ljubljana. Sobotni večer bodo zaključili v čisto posebnem glasbenem stilu – s Smaal Tokkom - - raperjem, ki goji svoj poseben pridigarski žanr.

Na stiške odre bodo v nadaljevanju stopili še legendarna skupina Lačni Franz, heavy metalci Metalsteel, potem še njihovo čisto nasprotje - Čedahuči z akustičnim koncertom, ko bomo praznovali Ta veseli dan kulture, festival pa bodo zaključili gostje iz Srbije, rock skupina Dram.

Posrbeli smo tudi za vse ljubitelje gledališča – s predstavo Pokondirana tikva se bodo publiki predstavili gostje iz Srbije in s predstavo Mi, evropski mrliči zamejski Slovenci iz Avstrije.

Otroci bodo v nedeljskih popoldnevih izvedeli kaj je počel Peter Pan (glasbeno-plesna predstava KUD Zarja Trnovlje) ali se nasmejali predstavi Butalci (otroška predstava Kulturnega zavoda Kult Ljubljana).

Odpočili in pogreli se bomo na Sejšelih z Majo Novak, poleteli bomo še do Kostarike z Matejem Koširjem in prehodili še slovensko planinsko pot s Katjo Kegl Vencelj. Malokdo ve, kako zelo je Stična povezana s skrivnostno podzemno živalco – človeško ribico, saj je bila odkrita prav v Stični in kateri bomo posvetili prvi nedeljski festivalski večer.

Vse dodatne informacije o natančnem sporedu prireditev, prizoriščih in podrobnem opisu nastopajočih najdete na spletnih straneh in na facebook strani Festivala Stična, za več informacij pa lahko pišete tudi na info@kd-sticna.si.

Vstopnice lahko kupite v Knjižnici Grosuplje, enota Ivančna Gorica, med njihovim delovnim časom in v Užitkarnici Jama v Stični. Vstopnice bodo na voljo tudi eno uro pred posameznim dogodkom v Kulturnem domu Stična oziroma Užitkarnici Jama.
Rezervacija vstopnic: info@kd-sticna.si ali 040 525 280 (Tina). Rezervirane vstopnice je potrebno dvigniti najkasneje 30 minut pred začetkom dogodka. Za rezervirane vstopnice velja cena na dan dogodka.Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.