ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 15:12 15.05.2019
Feri Lainšček in romska skupina Del Tuha
Zvrst: literarno-glasbeni večer
Kraj: Velenje
Lokacija: Park Vile Herberstein
Datum: 13. Junij 2019 ob 20:00
Zaznamki
Večer ob romski glasbi in poeziji Ferija Lainščka

Feri Lainšček je med najbolj branimi in največkrat nagrajevanimi sodobnimi avtorji. Njegova dela so med slovenskimi pisatelji doživela največ filmskih priredb. Filmi Petelinji zajtrk, Traktor, ljubezen in rock'n'roll ter Šanghaj so med najbolj gledanimi slovenskimi filmi. Pesniška zbirka Ne bodi kot drugi je bila že osem krat ponatisnjena in prodana v nakladi 20.000 izvodov. Piše prozo, poezijo, dramatiko, filmske scenarije ...

Pogovor z avtorjem bo vodila Uršula Menih Dokl.

Skupina Del tuha (izgovorjava: déjl-túha) je ta čas najbolj pristna in avtentična romska glasbena skupina v Sloveniji. Sestavljajo jo odlični glasbeniki, ki prihajajo iz romskih naselij v Prekmurju, okoli njih pa je zbrana tudi preizkušena avtorska ekipa. Skupina se navezuje na tradicijo znanih prekmursko-romskih zasedb in ustvarja tudi avtorsko glasbo. Glasbeno zasedbo sestavljajo: Štefan Horvat, vokal in kitara, Damjan Leandres, klaviature, Zoran Horvat, bobni in Elvis Resnik, bas kitara.

Organizator: Društvo za kulturo Gorenje v sodelovanju s Festivalom Velenje

Vstop prost, rezervacije: 03 898 0714 (Vila Herberstein)
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.