ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:09 27.11.2018
Dneva grafike v Muzeju pošte in telekomunikacij
Zvrst: prireditev
Kraj: Polhov Gradec
Lokacija: Muzej pošte in telekomunikacij, Polhov Gradec 61, 1355 Polhov Gradec
Datum: 27. November 2018 ob 09:00, 28. November 2018 ob 09:00
Zaznamki
Vabimo vas v Muzej pošte in telekomunikacij v Polhov Gradec na Dneva grafike, ki ju pripravljamo v sodelovanju z Naravoslovnotehniško fakulteto UL - Katedro za informacijsko in grafično tehnologijo. Potekala bosta v torek, 27. 11, in sredo, 28. 11. 2018, od 9.00 do 13.00. Obvezne predhodne prijave na 01 364 00 83 ali muzejpt@tms.si.

"Tisk, tiskarstvo in tipografija, vse to je bilo nekoč - čeprav se zdi, še ne tako davno - opredeljeno s pojmom “črna umetnost“. Le peščica stavcev tipografov je poznala skrivnosti, kako črko v besedo postaviti tako, da postane živa in privlačna za bralca. Grafični inženirji so poskrbeli za reprodukcijo besede v tisku na papirju. Cvetela je grafična industrija.

Ah, danes je seveda vse drugače. Mar res? Danes je, v primerjavi s časom “črne umetnosti“, drugače le to, da nas obdaja veliko več besed in podob. Prav vsepovsod jih najdemo, na svetu so redki predmeti naše sodobnosti, ki ne bi bili opremljeni vsaj z eno besedo. Bistvo privlačne in kakovostno reproducirane besede ali podobe pa se ni spremenilo. Cveti industrija medijev.

Lahko bi celo rekli, da je “črna umetnost“ postala “barvita umetnost“, saj je prodrla prav v vse medije in pojem sodobne grafične industrije je razširjen preko vseh spodaj naštetih dejavnosti, ki jih raziskujemo in prakticiramo na naši katedri. Z veseljem vam bomo sodelavci Katedre za informacijsko in grafično tehnologijo odkrili skrivnosti, kako lahko črke, besede in podobe zaživijo z znanjem, ki ga imamo, in z napravami, ki jih vešče upravljamo."

Obvezne predhodne prijave po 01 364 00 83 ali muzejpt@tms.si. Prireditev si lahko ogledate z nakupom muzejske vstopnice.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.