ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 08:45 08.11.2018
Darko Golija: Santorini trio +
Zvrst: kiparska razstava
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Veselov vrt ZDSLU-ja, Komenskega 8
Datum: Od 17. Oktober 2018 do 16. November 2018 med 18:00 in 23:59
Zaznamki
Darko Golija: Santorini trio +

Odprtje: 17. oktober ob 18. uri.
Razstava bo na ogled do 16. novembra 2018.
Kustos razstave: Sarival Sosič

Akademski kipar Darko Golija je razstavo z naslovom Santorini trio + postavil na Veselovem vrtu (Komenskega 8). Umetnik gradi likovni jezik na odnosih med fleksibilnostjo kovinske likovne materije in izpostavlja tudi ikonografsko globino podob, nato preučuje čiste forme, njihove jasne razmejitve in povezovanja bodisi v ritme vertikal, horizontal ali pa valujočih linij, ki sproščajo sicer geometrično natančno strukturirane skulpture. Njegova kiparska telesa na določenem mestu, na izpostavljenem predelu dobijo dominanten poudarek, nekakšen detajl, ki v danem kipu ponazori njegovo vsebinsko jedro. Lahko tudi razlagalno noto ali pa je zgolj spodbujajoč akcent, ki naj zadrži gledalčeve poglede in spodbudi premislek ali čustveno asociativnost in prav izstopajoči elementi, znaki čutenja in razmišljanja zgostijo odprto, prehodno formo v zgoščeno misel ter čutno aktivno kiparsko delo, kar kiparju omogoča in potrjuje njegovo prepoznavnost oziroma posebnost v sodobni slovenski likovni zgodbi.
Sarival Sosič

Foto: Utrip, 2012
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.