ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:11 10.10.2018
Dan Adlešič: Furniture Pets
Zvrst: Samostojna razstava
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Aksioma, Projektni prostor, Komenskega 18
Datum: Od 10. Oktober 2018 do 02. November 2018 med 12:00 in 18:00
Zaznamki
10. 10. - 2. 11. 2018

Otvoritev: sreda, 10. oktober 2018, ob 19. uri

Več: aksioma.org/furniture.pets

Dan Adlešič v svojem projektu Furniture Pets prikazuje novo bizarno realnost spletnega nakupovanja, kjer se pojavlja vedno večja zahteva po nenavadnih, neuporabnih predmetih, ki ustrezajo zelo specifičnim željam nišnih potrošnikov. Umetnik je v tem duhu oblikoval serijo predmetov, ki idejo prikupnega in neuporabnega predmeta potiskajo do skrajnosti. Na razstavi v Projektnem prostoru Aksioma bodo predstavljena dela, kot sta na primer Cat Broom – metla iz grobega rožnatega, lepljivega silikona, ki prah zbira na podoben način kot mačji jezik – in Squirrel Shelf – samočistilna polica z robotskim omelom v obliki veveričjega repa. Dela spremljajo video reklame, ki se igrajo s konfliktom med visoko kvaliteto videa in pretirano pozitivno, absurdno glasbeno spremljavo, ki spominja na način, kako so Furniture Pets oglaševane na družbenih omrežjih.

Dan Adlešič (1990) je slovenski umetnik in produktni oblikovalec. Magistriral je leta 2015 na Design Academy Eindhoven, smer Contextual Design, s projektom Electricity is just like ... WOAH!, ki ga je pozneje konceptualno oblikovalski Studio Makkink & Bey predstavil na Bi-City Biennale of Urbanism/Architecture v Shenzhenu, Kitajska in v galeriji Ram v Roterdamu. V letu 2016 je projekt predstavil v obliki razstave v več galerijah po Evropi, kot na primer Rossana Orlandi v Milanu, De Witte Dame Eindhoven, Helsinki Design Museum in pa tudi kot performans v galeriji Palais de Tokyo v Parizu. V istem letu je imel tudi samostojno razstavo v Kinu Šiška, Ljubljana. V letu 2017 je sodeloval pri Bienalu oblikovanja BIO25 v Ljubljani, kjer je ustvaril audiovizualno instalacijo skupaj z znanstvenikom in pesnikom Andrejom Detela, ki je bila nato razstavljena v Županovi jami.

Produkcija: Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti, Ljubljana, 2018
Projekt je nastal v okviru iniciative za podporo mladih umetnikov U30+.

Mentorja: Domenico Quaranta in Janez Janša (Aksioma)
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.