ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 15:33 18.01.2019
César Escudero Andaluz: Kritični sprožilci
Zvrst: samostojna razstava
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Aksioma,|Projektni prostor, Komenskega 18
Datum: Od 16. Januar 2019 do 15. Februar 2019 med 12:00 in 18:00
Zaznamki
César Escudero Andaluz: Kritični sprožilci
Samostojna razstava
16. januar-15. februar 2019

Odprtje: sreda, 16. januarja 2019, ob 19. uri.

Bistvo kritične, funkcionalne in estetske študije vmesnikov je opominjati na njihov značaj ne-nevtralne komunikacijske tehnologije. To nalogo so si v zadnjih letih zadale prakse, kot sta kritično oblikovanje vmesnikov in taktični mediji. Na njihovi podlagi je španski umetnik César Escudero – od leta 2011 zaposlen kot raziskovalec v Interface Culture LAB na Kunstuniversität Linz – razvil serijo del spekulativne in kritične umetnosti in oblikovanja, ki poudarjajo politične, socialne, ekonomske ter okoljske posledice vmesnikov in tehnoloških sistemov, kot so osebne naprave in tehnologija veriženja blokov. Razstava v Aksiomi bo ponudila celovit pregled teh del, ki so že bila predstavljena na Ars Electronica Center, Linz in ZKM, Karlsruhe.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.