ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 07:27 03.12.2018
Drugibutalci
Zvrst:
Kraj: Maribor
Lokacija: Slovensko narodno gledališče Maribor
Datum: 23. November 2018 ob 20:00, 24. November 2018 ob 20:00, 26. November 2018 ob 20:00, 27. November 2018 ob 20:00, 28. November 2018 ob 20:00, ...
Drama SNG Maribor bo v petek, 23. novembra 2018 v Stari dvorani premierno uprizorila avtorski projekt Igorja Pisona Drugibutalci.

Režiser: Igor Pison
Dramaturg: Vili Ravnjak
Igrajo: Minca Lorenci, Ksenija Mišič, Mateja Pucko, Mirjana Šajinović, Viktor Hrvatin Meglič, Ivica Knez in Matija Stipanič.

Fran Milčinski (1867–1932), pronicljiv in duhovit opazovalec slovenskega javnega življenja, je v Butalcih (1899) kot humoristični kronist obdelal tipične slovenske majhnosti, ki se imajo za velike, in norosti, ki trdijo, da so pametne.

Drugibutalci so novonastalo besedilo tržaškega režiserja Igorja Pisona. Čeprav imajo z Butalci Milčinskega bolj malo skupnega, imajo z njimi strukturalno in ontološko podobnost, to je način mišljenja in delovanja. Drugibutalci so, po avtorjevih besedah, nastali "na podlagi zapiskov, citatov in izbruhov". Ne odvijajo se "v Butalah, ampak tukaj in zdaj. Butalost se je z leti stopnjevala in razvijala, mi smo le njene priče".

Igor Pison je ustvaril predstavo, ki odseva duh današnje družbe. Drugibutalci nam na intelektualno-humoren način prikazujejo družbo, polno nesmisla in monologov, kjer govorimo, a se ne slišimo in tudi nimamo kaj dosti povedati, kjer iščemo zgodbo, a je več ne najdemo, kjer se sprašujemo, kdo smo, pa ne vemo natančno.

Foto: Damjan Švarc
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.