ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:09 25.04.2019
Brucka ali obdobje prilagajanja
Zvrst: komedija
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Šentjakobsko gledališče, Mala scena, Vodnikov trg 5, 1. nadstropje
Datum: 25. April 2019 ob 19:30
Zaznamki
Režija: Zvone Šedlbauer
Igrajo: Anja Garbajs, Janez Usenik in Urška Klajn

Jesihova Brucka ali obdobje prilagajanja se bo skozi krizo srednjih let sprevračala v sodobno agonijo hrepenenja po mladosti in zvestobi. Sploh je zvestoba ena od tistih stanovitnosti, iz katere se bomo norčevali, jo raziskovali ter ji dodajali satiro.

Uprizoritveni minimalizem je bilo tako edino vodilo ustvarjalcem predstave, zaradi česar se je režiser odpovedal celo scenski glasbi. "Edini spektakel te predstave je jezik," je poudaril in dodal, da je predstavo težko žanrsko zamejiti, ni ne komedija ne težka resna drama.

Dogajalni prostor je ljubljansko stanovanje, v katerem živita mlada zakonca brez otrok Sonja in Rado. Ko Sonjina nečakinja Lenča z Dolenjske pride študirat v Ljubljano, ji odstopita sobo, in začne se postopno prilagajanje mlade brucke navadam malomeščanskega sveta. Zaznamuje jih medgeneracijski razkol, spreminjajo se njihovi značaji in spreminja se njihov jezik.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.