ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:13 18.01.2018
Boris Jesih: Povezave
Zvrst: vodstvo po razstavi
Kraj: Ljubljana
Lokacija: MGLC, Pod turnom 3
Datum: 18. Januar 2018 ob 17:00
Zaznamki
V četrtek, 18. januarja,ob 17. uri bo po razstavi Borisa Jesiha, Povezave vodila Nevenka Šivavec, direktorica Mednarodnega grafičnega likovnega centra.

Vodstvo bo poskus vpogleda v razumevanje povezanosti umetnikovega dela s sočasnim stanjem družbe, ki je latentno (prej kot neposredno) prisotno v Jesihovem ustvarjalnem procesu.

V njegovi viziji sodobni človek izgublja izvorno povezavo z naravo, saj mu je civilizacijski razvoj odtujil razumevanje njenih skrivnih moči, povezavo z njimi ter njihovo posedovanje. To izkušnjo je nadomestilo umetno, kulturno pogojeno dojemanje naravnega okolja. Jesih naravo od opazovalca vizualno ločuje, in sicer tako, da pred iluzijo krajine in pred gledalca postavlja znake – ovire. To so umetnikove notranje reakcije na družbeno dogajanje, na vse tisto, kar ga zmoti, ko zre skozi okno svojega ateljeja, kjer se narava prebuja v tiha jutra, nekje drugje na tej zemlji pa je posameznikova realnost popolnoma drugačna. Njegova dela so priče in dokument sodobnega razumevanja sveta in človekove vloge v njem.


Slika
Boris Jesih: Valovanje (1995, akril,jajčna tempera)
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.