ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:19 13.11.2018
20. Festival Slowind 2018 - Še zadnjič.
Zvrst: festival
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Slovenska filharmonija
Datum: Od 06. November 2018 do 20. November 2018 med 20:00 in 23:59
Zaznamki
20. Festival Slowind 2018 - Še zadnjič.
Umetniško vodstvo: Nina Šenk

Člani pihalnega kvinteta Slowind bodo novembra še zadnjič obogatili jesen s Festivalom Slowind, zgodbo "o individualni pobudi (zagnanosti, vztrajnosti), iz katere izhaja nepogrešljiva vsebinska vrednota." (J. Dobovišek, Delo).

Pridružili se jim bodo Klangforum Wien – eden najodličnejših ansamblov za sodobno glasbo na svetu – Jack Quartet – "super heroji v svetu nove glasbe" (Boston Globe) – ter številni domači in tuji glasbeni gostje.

Na prvi festivalski večer, 6. novembra 2018 bosta potekala kar dva koncerta, prvi ob 20.00 in drugi ob 22.30. Na obeh koncertih se bo Slowindu pridružilo zavidljivo število izvrstnih glasbenikov, kot so kitarist Mak Grgić, saksofonist Oskar Laznik, pianist Miha Haas, dirigentka Jera Petriček Hrastnik, tolkalca Simon Klavžar in Jože Bogolin, violinist Miran Kolbl, violončelist Milan Hudnik in številni drugi.

7. novembra 2018 ob 20.00 nas bo obiskal sloviti JACK kvartet iz New Yorka, godalni kvartet z blestečim tehničnim znanjem in poglobljeno muzikalnostjo. Pridružil se jim bo svetovno uveljavljeni akordeonist in skladatelj Klemen Leben, prejemnik številnih nagrad doma in v tujini.


Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Zadnje dodane prireditve

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.