ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 17:50 13.02.2018
Zadnji ledeni lovci
Zvrst: dokumentarni film
Kraj: Kranj
Lokacija: Kolosej De Luxe Kranj
Datum: 21. Marec 2018 ob 17:40
Zemljevid

Film pripoveduje zgodbo o trenutni generaciji inuitskih lovcev na vzhodni Grenladniji in predstavlja zadnje poglavje v njihovi dolgi in bogati zgodovini. Vzdolž 20.000 km dolge obale vzhodne Grenlandije poseljuje približno 4.500 prebivalcev. To območje je eno najredkeje poseljenih krajev na Zemlji. Zaradi izolacije, ki jo je povzročila ledena kapa, na območju vzhodne Grenlandije ni bilo kolonizacije, prav tako je bilo to območje neznano vsem, ki so zunaj lokalnega prebivalstva. Kljub temu je v zadnjih petih generacijah »moderni« svet le vstopil tudi na vzhodno Grenlandijo. Zato se je bila v preteklih 100-ih letih populacija vzhodne Grenlandije primorana spopasti z dramatičnimi spremembami. Svet Inuitov se namreč spreminja s svetlobno hitrostjo.

Originalen naslov: The Last Ice Hunters

Distributor: Fivia

Država: Slovenija

Jezik: angleščina, danščina

Leto izdelave: 2018

Dolžina: 72 min

Režija: Jure Breceljnik, Rozle Bregar

Scenarij: Jure Breceljnik

Igrajo: Pia Anning Nielsen, Tobias Ignatiussen, Anda Kuitse

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.