ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 10:00 13.08.2018
Vodstvo po retrospektivni razstavi Rika Debenjaka
Zvrst: Vodstvo po razstavi
Kraj: Ljubljana
Lokacija: MGLC, Pod turnom 3
Datum: 14. Avgust 2018 ob 18:00
Zaznamki
Vodstvo po retrospektivni razstavi Rika Debenjaka poteka v slovenskem (začetek ob 18.00) in angleškem jeziku (začetek ob 18.45), vodi muzejski informator Gregor Dražil.

V programu vodstva je tudi predstavlitev razstave Anonimi avtorice Tine Mohorović.

Riko Debenjak (1908–1987) se je uveljavil kot vodilni predstavnik sodobne barvne eksperimentalne grafike. Razstava je posvečena 110. obletnici umetnikovega rojstva. Ob grafikah so predstavljena tudi druga umetnikova dela: risbe, slike, ilustracije in grafične plošče. Razstava je nastala v sodelovanju z družino Debenjak, Galerijo Rika Debenjaka Kanal ob Soči in Moderno galerijo Ljubljana.

Kustosinja: Breda Škrjanec

Tina Mohorović (1988) se posveča tehnikam globokega tiska, še posebno jedkanici, zaradi specifičnega značaja risbe, ki ga omogočata odpor cinkove plošče pri risanju z iglo in kasnejša manipulacija z dolžino in jakostjo jedkanja. Na razstavi predstavlja serijo grafik, nastalih v zadnjem ustvarjalnem obdobju, in grafik, ki so posebno za razstavo nastale v grafičnih ateljejih Mednarodnega grafičnega likovnega centra.

Kustos: Božidar Zrinski

Foto: Urška Boljkovac. Arhiv MGLC.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.