ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 14:57 12.10.2018
Vitomir Pretnar: Motivi mojega življenja, odprtje osebne razstave
Zvrst:
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Slovenski etnografski muzej
Datum: Od . do . med : in :

Razstava Vitomirja Pretnarja razkriva avtorjev osebni svet ujet v nekem minulem času. Preko motivov na fotografijah in spominskimi predmeti vzpostavlja vez med preteklostjo in vsakdanjostjo.

Avtor pravi: »Motiv kot vzgib in spomin je rdeča nit predstavitve mojih fotografij. Motivi na fotografijah, ujeti v nekem minulem času so vzpostavili vez med preteklostjo in sedanjostjo. Vzgib za pritisk na sprožilec v preteklosti se je materializiral v fotografijah, ki ohranjajo in oživljajo spomine. Motivi so priložnost za retrospektivo prehojene poti, ki sem jo z izbiro življenskih postaj razvrstil v kronologijo videnega in zabeleženega. Za razstavo sem izbral tiste, ki se mi zdijo ključne, zgovorne in fotografsko zanimive.«  

Osebna razstava Vitomira Pretnarja sodi v sklop razstav obiskovalcev, ki dopolnjujejo vsebine in muzejski program stalne razstave SEM Jaz, mi in drugi: podobe mojega sveta.  

Razstava bo na ogled do 3. decembra 2018.

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.