ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 18:38 19.05.2018
Valvasorjev dan
Zvrst: praznovanje
Kraj: Šmartno pri Litiji
Lokacija: Grad Bogenšperk, Bogenšperk 5
Datum: 20. Maj 2018 ob 09:00
Zaznamki
Vabljeni na praznovanje 377. obletnice rojstva Janeza Vajkarda Valvasorja, enega izmed najslavnejših in najzaslužnejših mož dežele Kranjske!

Nedelja, 20. 5. 2018, grad Bogenšperk:
ob 9.00: 5. Pohod po Valvasorjevi poti,
triurna krožna pot bo peljala po obronkih nekdanjega posestva Bogenšperk, po poti in zgodovini krajev vas bo vodil dr. Jernej Kotar. Zbirno mesto pohodnikov je parkirišče pred gradom Bogenšperk, kjer boste lahko naročili toplo malico (4,5 EUR), ki vas bo čakala ob vrnitvi na grad. Priporočamo primerno pohodno obutev, po želji pohodne palice.

od 15.00 do 18.00: praznovanje Valvasorjevega rojstnega dne
ob 15.00: plesna ustvarjalnica in nastop trubadurja s kačo,
ob 16.00: Obuti maček, predstava v izvedbi Družinskega gledališča Kolenc.
Mačja predstava, v kateri glavni junak mijavka, nosi škornje, klobuk in je nasploh zelo zabaven, iznajdljiv ter zelo nenavaden. Le kdo ne pozna mačka, ki si na tace navleče škornje, na glavo povezne klobuk in že postane najpogumnejši maček daleč naokoli?! S svojo iznajdljivo pretkano mačjo pametjo in skupaj s prijatelji tako svoji gospodarici Gašperini priskrbi obleko, grad, za povrhu pa še princa … Predstava, nastala po čudoviti pravljici o najbolj posebnem mačku daleč naokoli, ki nas ne le nasmeje, ampak nevsiljivo nauči tudi nekaj življenjskih resnic …

ob 17.00: Grajski viteški turnir z dvornim norčkom in ustvarjalne delavnice,

Za dodatno zabavo bo poskrbel napihljiv grad, raziskovanje gradu in odkrivanje grajskih zgodb bo brezplačno, v spremstvu grajskega vodnika vsako polno uro ali individualno.

Vstop prost.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.