ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:04 02.04.2019
Uroš Potočnik: Belovoški general (ultra plus)
Zvrst: likovna razstava
Kraj: Ravne na Koroškem
Lokacija: Galerija Ravne, Gledališka pot 1
Datum: Od 08. Februar 2019 do 05. April 2019 med 16:00 in 18:00
Zaznamki
Uroš Potočnik bo na razstavi Belovoški general (ultra plus) v Galeriji Ravne predstavil dela iz štirih serij, nastalih v zadnjih letih. Slike iz serij Spreminjanje barve (2016–2018) in Odvračanje (Iz fokusa) (2016) je naslikal z akrilom na platno, medtem ko so dela iz ciklusa Socialna struktura. Hommage a Ellsworth Kelly (2017) in Rešitve: odtok ter Rešitve: 180° (2017) narejene iz papirja kot kolaži.

Potočnik na slikah na iluzionističen način prikazuje delavski vsakdan in se ozira na začetke družbenokritičnega slikarstva v sredini 19. stoletja v Franciji. Drugod zopet ostro kritiko družbenih razmer skrije za subtilno in prosojno sivo tančico, pod katero se skrivajo kričeče reklame, s katerimi nas dnevno bombardirajo prodajalci sreče. Svoje senzibilnosti do družbene nepravičnosti ne omejuje na abstraktne ali mimetične kompozicije, oboje uporablja po potrebi in v sozvočju s tematiko, ki jo želi predstaviti.

Razstava Belovoški general (ultra plus) prinaša celovit vpogled v ustvarjanje enega najprodornejših slikarjev mlajše generacije v Sloveniji.

Odprtje razstave: 8. februarja ob 16.00.
Kustos razstave: Jernej Kožar.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.