ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:06 17.08.2017
Tartini festival (17.8.- 14.9.)
Zvrst:
Kraj: Portorož
Lokacija: Avditorij Portorož
Datum: 17. Avgust 2017 ob 20:30

Tartini festival bo tudi tokrat postregel z vrhunskimi imeni klasične glasbe, glasbenimi delavnicami in predstavitvijo mladih, nadarjenih glasbenikov.

Na koncertih bo mogoče prisluhniti bogati glasbeni tradiciji Giuseppeja Tartinija in njegovih sodobnikov. Na otvoritvenem koncertu, ki bo potekal v cerkvi sv. Jurija v Piranu ob 20.30, bo nastopil ansambel Il terzo suono skupaj z mojstrom fagota svetovnega slovesa – Sergiom Azzolinijem, na Tartinijevo violino pa bo igral Stanko Madić. Ansambel Il terzo suono bo v spremenjeni zasedbi in z drugačnim programom ponovno nastopil 19. avgusta v Minoritskem samostanu. V ponedeljek, 21. avgusta napovedujemo klavirski koncert, na katerem bo nastopil izjemen francoski pianist Michel Bourdoncle. V sredo, 23. avgusta ob 19. uri, vas vabimo, da prisluhnete mladi umetnici Mojci Lavrenčič – čembalo, ki bo nastopila v sklopu Tartini junior. Prvič bomo letos gostili tudi Hrvaški baročni ansambel– najpomembnejši hrvaški ansambel, specializiran za interpretacijo na historičnih inštrumentih. Na Tartini festivalu jim lahko prisluhnete v ponedeljek, 28. avgusta ob 20.30 v atriju Minoritskega samostana v Piranu.

V sredo, 30. avgusta pa vas vabimo na koncert slovitega ansambla I Solisti Veneti & Claudio Scimone, ki vedno znova navdušijo s svojim nastopom. Tokrat bodo nastopili v piranski cerkvi sv. Jurija ob 20.30, več o programu si lahko ogledate tukaj.

Orkester »I Solisti Veneti« je bil ustanovljen leta 1959, vse od takrat ga vodi Claudio Scimone. Za seboj imajo že skoraj 6.000 koncertov v več kot 90 državah, udeležbe na najpomembnejših mednarodnih festivalih, njihova diskografija šteje preko 350 naslovov, poleg tega pa imajo tudi bogato kulturno in promocijsko dejavnost.

Vas zanima, kako zveni viola da gamba? Prisluhnite ji v petek, 1. septembra. Vittorio Ghielmi, izjemen solist, dirigent, skladatelj in profesor glasbe, vam bo razkril svojo posebno interpretacijo evropske “stare glasbe”. Koncert z naslovom Človeški glas, glas angelov bo izvedel v Tartinijevi hiši ob 20.00.

V nedeljo, 3. septembra, bo v atriju Minoritskega samostana nastopil Salzburški baročni trio. Kot pove že ime, prihajajo iz Salzburga, njihova strast za estetiko baročne glasbe pa je zagotovilo, da so koncerti tria posebna izkušnja.

 

Vstopnice so naprodaj v sistemu Eventim.  

Podrobneje na: www.tartinifestival.org  

Vabimo vas na prijetne glasbene večere na Tartini festivalu.

 

 

 

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.