ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 08:53 21.08.2018
Takle mamo … / So it has come to this …#1: Julien Moulin
Zvrst: grafični kolaži
Kraj: Ljubljana
Lokacija: TAM-TAM-ova Ulična galerija
Datum: Od 03. Avgust 2018 do 03. September 2018 med 17:00 in 17:00
Zaznamki
V TAM-TAM-ovi Ulični galeriji na Vegovi v Ljubljani odpirajo novo razstavo. Pod kuratorskim vodstvom zavoda Muzej in galerije mesta Ljubljane se bo v petek, 3. 8., ob 17. uri s serijo grafičnih kolažev predstavil Julien Moulin.

Njegova razstava Terra Incognita, ki bo na ogled do 3. 9. 2018, je tudi napoved novega razstavnega cikla z naslovom Takle mamo …/So it has come to this …

Julien Moulin (Rennes, Francija, 1970) se že dvajset let ukvarja z oblikovanjem; njegovi začetki segajo v Pariz, kjer se je za grafično oblikovanje izšolal na École Estienne. Kot samostojni oblikovalec si je služil kruh tudi v New Yorku, Washingtonu, D. C., Šanghaju, Tajpeju, trenutno pa prebiva in dela v Ljubljani. Njegovo umetniško zanimanje je osredotočeno na kolaže, v katerih se fikcija na kar najbolj neobičajne načine prepleta z realnostjo in kjer se osnovne identitete spreminjajo in dobivajo vedno nove pomene.

Terra Incognita je serija grafičnih kolažev iz premešanih fragmentov zemljevidov, topografskih kart in geografskih podatkov o prsti. Grafična kompozicija kaže razgibano tektoniko, ki preoblikuje celine in ustvarja nova ozemlja. Geopolitična razmerja in meje so spremenjeni in zabrisani – v razmislek o ustaljenih družbenih prepričanjih glede dojemanja prostora, časa, migracij in konfliktov, ki nastajajo zaradi njih. Julien Moulin s svojim delom poziva k prijaznejšemu, bolj odprtemu in manj razdeljenemu svetu.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.