ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:15 20.03.2019
Tajda Krajnc (citre)
Zvrst: cikel
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Slovenska filharmonija
Datum: 21. Marec 2019 ob 19:30
Zaznamki
Peti koncert 28. sezone koncertnega cikla GM ODER

V četrtek, 21. marca 2019, ob 19.30 bo v Slovenski filharmoniji v Ljubljani nastopila citrarka Tajda Krajnc.

Tajda Krajnc je od leta 2016 študentka Visoke šole za glasbo in gledališče v Münchnu, kjer v razredu prof. Georga Glasla študira citre, v razredu prof. Sylvie Hewig-Tröscher pa klavir. Leta 2017 je osvojeni prvi nagradi na mednarodnem tekmovanju Svirél dodala še prvo nagrado in absolutno prvo mesto na najuglednejšem mednarodnem citrarskem tekmovanju Ernst Volkmann-Preis v Münchnu. Občinstvu se je predstavila na več samostojnih koncertih in recitalih doma in v tujini (Kulturni center Hermannshof/Völksen v Hannovru, festival Zither am Berg, Glasbeni abonma na gradu Rače, Prisluhnimo v Operi …). Poleg solističnih nastopov sodeluje tudi v različnih komornih zasedbah in orkestrih.
S skladbami, ki so pisane posebej za citre solo, s transkribiranimi deli drugih instrumentalnih skladb in s seznanjanjem sodobnih skladateljev s tem glasbilom, skrbi za promocijo citer na koncertnih odrih.

Spored: Domenico Scarlatti, Žiga Stanič, Irena Anžič, Janez Dovč, Josef Haustein, Giovanni Girolamo Kapsberger, Peter Michael Hamel, Enjott Schneider.

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.