ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 16:16 22.03.2018
Svetlana Makarovič: Veveriček posebne sorte
Zvrst: predstava
Kraj: Nova Gorica
Lokacija: SNG Nova Gorica
Datum: 21. April 2018 ob 10:30, 14:00, 16:00
Zaznamki
V gozdu je najpomembnejša stvar od vseh gibanje. Ali pač? Za mamo veverico in njene male veveričke ni nič bolj pomembnega od skakanja z veje na vejo, tekanja in lovljenja. O tem nihče ne dvomi, vse dokler se ne rodi poseben veveriček. Veveriček, ki ga ne ubogajo tačke. Veveriček posebne sorte.
In ta veveriček, ki ne more skakljati tako kot vsi drugi, je zaradi svoje drugačnosti sprva izključen iz družbe. Svet okrog njega ne vidi drugih načinov gibanja. Drugega smisla življenja. A prav on je tisti, ki bo spremenil gozd. Naučil se bo šteti lešnike, napovedovati vreme po oblakih, peti, celo pripovedovati, in tako bo dobil prav posebno mesto v gozdu.
To pravljico sta pisateljica Svetlana Makarovič in ilustrator Marjan Manček posvetila otrokom s cerebralno paralizo. Spomniti sta nas hotela, da gibanje jemljemo za samoumevno, vse dokler se ne ustavi.
To je plesna predstava o lepoti, ki se rodi iz omejenosti. O naši zmožnosti, da smo kreativni, četudi nismo popolni. Skoznjo bomo odkrivali gibanje na novo. Ples negibnosti.

Gostuje Plesni Teater Ljubljana.

Avtorica zgodbe Svetlana Makarovič; adaptacija in režija Ivana Djilas; koreografija Maša Kagao Knez; avtorska glasba Blaž Celarec; soustvarjanje in izvedba Maša Kagao Knez, Blaž Celarec, Vito Weis, Joseph Nzobandora-Jose.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.