ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 08:58 14.06.2018
Stop and go, umetnost animiranih gifov
Zvrst: skupinska razstava
Kraj: Ljubljana
Lokacija: MGLC, Pod turnom 3
Datum: 14. Junij 2018 ob 18:00
Zaznamki
Odprtje razstave in vodstvo kustosov po razstavi: četrtek, 14. junija, ob 18. uri.

Lahkotni, privlačni in hipnotični animirani gifi so pravi fenomen našega časa. GIF je kratica za Graphics ‎Interchange Format (obliko zapisa za izmenjavo grafičnih podatkov), datotečni format, izumljen leta 1987, ki omogoča, da ustvarimo in vizualiziramo kratko zaporedje gibljivih podob znotraj spletnega brskalnika. Gife, ki so bili zelo priljubljeni v devetdesetih letih, so potem zamenjali drugi grafični formati in video, a so se še vedno uporabljali v umetniške namene zaradi njihove lahkotnosti, dostopnosti, fleksibilnosti in tesnih povezav s fotografijo in filmom. V zadnjih letih sta vznik in rast družbenih omrežij prispevala k ogromnemu in viralnemu porastu tega medija.

Skupinska razstava Stop and go raziskuje umetniško uporabo animiranih gifov, pri tem pa predstavi široko in raznoliko panoramo različnih pristopov, ki jih trenutno uporablja mednarodna skupnost. Razstava vključuje dela devetih umetnikov, ki so najbolj znani predstavniki žanra.

Umetniki: Bill Domonkos, Zack Dougherty, Roberto Fassone, Carla Gannis, Nika Ham, Lorna Mills, Okkult Motion Pictures, Chiara Passa in James Kerr (Scorpion Dagger).

Na fotografiji: Carla Gannis, Vrt emotikonskih naslad, animirani gif, 2013.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.