ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:17 12.01.2018
Stardust
Zvrst: več zvrsti
Kraj: Maribor
Lokacija: Intimni oder, Glavni trg 22
Datum: 29. December 2017 ob 20:00, 12. Januar 2018 ob 20:00, 13. Januar 2018 ob 20:00
Zaznamki
Stardust

Predstava o mafijcu in očetu presenetljivo običajnega dekleta iz Portugalske. Avtorski projekt na meji med dramo in performansom, lutkami in predmeti, makro- in mikrogledališčem.

V Švici ljudje žalujejo drugače. Tam preminulemu priredijo zabavo v čast njegovemu življenju in dejstvu, da je zaključil poslanstvo na tem svetu. V Švici sem se rodila, ker je moj oče od tam tihotapil avtomobile in jih po dvojni ceni prodajal na Portugalskem. Bil je mafijec prve kategorije, mogoče celo mafijski šef. Rada si predstavljam, da je bil, ampak takšen, ki je starim ženicam pomagal čez cesto. Imel je več življenj kot mačka. Preživel je nesrečo z motorjem, skoraj ga je zdrobil avtobus javnega prometa, zbolel je za meningitisom in pljučnico istočasno, prebolel je hepatitis, sedemkrat se je odvajal od heroina, preživel je raka na grlu, presadili so mu desno oko, za katerega nisem čisto prepričana, da ni bilo živalsko. Bil je Don Juan grške postave, vsi so ga imeli radi in svet se mu je ponujal sam od sebe. Spomnim se, da je bil vedno prijazen do svoje mame. Klicala ga je nočna pošast, ker je imel navado sredi noči izropati hladilnik. Na Portugalskem je še vedno živ, ker niso znali urediti njegovih papirjev, ne facebooku je umrl leta pred svojo smrtjo, ker je pozabil geslo. Star je bil 57 let. Kaj je bil vzrok, se še danes ne ve in čas je, da temu naredim konec!

Igralka Mafalda Lopes
Režiser Zoran Petrovič
Dramaturg Marek Turošík
Scenografa in soavtorja likovne podobe Monika Pocrnjić in Andrej Firm


Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.