ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 08:50 06.06.2018
Stalinova smrt
Zvrst: satira
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Kino Komuna
Datum: 13. Junij 2018 ob 14:30

Politično življenje v Sovjetski zvezi v 50-ih letih dobi mračno komično obliko v novem filmu Stalinova smrt mojstra politične satire, škotskega režiserja Armanda Iannuccija. Priredba francoskega stripa "La mort de Stalin" ("The Death of Stalin") postavlja v središče politično delovanje in nemire po smrti nekdanjega sovjetskega voditelja Josepha Stalina in jih prikaže na najbolj zabaven način. Filmsko dogajanje poteka v Moskvi leta 1953. Po smrti sovjetskega diktatorja Stalina sledi popoln kaos v vrhu vlade, hkrati pa se prične boj za prosto delovno mesto. Med političnimi voditelji se začenja tekmovanje za prevlado … Georgij Malenkov (JEFFREY TAMBOR), Nikita Hruščov (STEVE BUSCEMI) in šef policije Lavrentij Pavlovič Berija (SIMON RUSSELL BEALE). Medtem ko delajo veliko zmedo na samem vrhu prepiri le eskalirajo, drug drugemu pa zabadajo nož v hrbet. Ne ve se kdo sploh vodi državo.

Originalen naslov: The Death of Stalin

Distributor: Fivia

Država: Velika Britanija

Jezik: angleščina

Leto izdelave: 2017

Dolžina: 106 min

Režija: Armando Iannucci

Scenarij: Armando Iannucci, David Schneider, Ian Martin

Igrajo: Steve Buscemi, Simon Russell Beale, Jeffrey Tambor, Olga Kurylenko, Tom Brooke

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.