ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:23 12.10.2018
Sofokles: Ojdip v Kolonu
Zvrst: tragedija
Kraj: Nova Gorica
Lokacija: SNG Nova Gorica
Datum: 12. Oktober 2018 ob 20:00
Zaznamki
Gostuje Drama SNG Maribor

Ojdip, ki mu je usoda namenila, da bo ubil svojega očeta in se poročil z lastno materjo, je eden najznamenitejših tragičnih junakov grške mitologije. Znamenita Sofoklova tragedija Kralj Ojdip uprizarja junaka, ki v svojo veliko grozo odkrije, da je krivec in vir zla on sam, ki je nevede zagrešil zločin očetomora in krvoskrunstva. Kriv brez krivde se sam oslepi in obsodi na izgnanstvo.
V svoji zadnji tragediji se je Sofokles vrnil k Ojdipovi zgodbi in uprizoril zadnjo postajo njegovega življenja. Po dolgih letih blodenja v izgnanstvu se slepi in ostareli Ojdip v spremstvu zveste Antigone znajde v bližini Aten, v Kolonu. Tik pred smrtjo so tu spet maščevalnost, nepomirljivo sovraštvo, nasprotujoči si politični računi …

Režiser Diego de Brea
Igrajo Branko Šturbej, Ana Urbanc, Nejc Ropret, Mateja Pucko, Jurij Drevenšek, Branko Jordan, Petja Labović, Žan Koprivnik
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.