ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Prireditve - Mi
Objavljeno 09:17 16.03.2018
Sofokles: Ojdip v Kolonu
Zvrst:
Kraj: Maribor
Lokacija: Slovensko narodno gledališče Maribor
Datum: 17. Marec 2018 ob 20:00
Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo v petek, 16. marca 2018 v Stari dvorani premierno uprizorila Sofoklovo tragedijo Ojdip v Kolonu v režiji Diega de Bree. V naslovni vlogi bo nastopil Branko Šturbej, ob njem pa igrajo Ana Urbanc, Nejc Ropret, Mateja Pucko, Jurij Drevenšek, Branko Jordan, Petja Labović in Žan Koprivnik.

Ojdipa v Kolonu bo kot prvo slovensko uprizoritev na oder mariborske Drame postavil Diego de Brea. Režijski koncept je zasnoval na pronicljivi interpretaciji besedila, kjer Ojdip, tako kot Kristus, na zadnji postaji sprejema nase kelih, usodo, prerokbo, trpljenje, življenje in smrt.
Prevajalec je Kajetan Gantar, dramaturginja Diana Koloini, scenografijo podpisuje Diego de Brea, kostumografijo Leo Kulaš, lektor je Janez Bostič, asistent scenografa Matic Gselman, asistentka kostumografa Lara Kulaš.

Foto: Damjan Švarc
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.