ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 14:57 23.10.2018
Slovenska plesna hiša
Zvrst:
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Slovenski etnografski muzej
Datum: Od . do . med : in :

KED Folk Slovenija, Slovenski etnografski muzej in Glasbenonarodopisni inštitut vas z veseljem vabimo na druženje s slovenskimi ljudskimi plesi.

V sproščenem in vedrem vzdušju, boste imeli priložnost naučiti se plesnih korakov ljudskih plesov iz različnih slovenskih pokrajin.

Z izjemo polke in valčka se je poznavanje ljudskih plesov po drugi svetovni vojni razen redkih izjem na Slovenskem v glavnem izgubilo. S tovrstnimi plesnimi večeri želimo približati ljudski ples predvsem ljudem, ki niso člani folklornih skupin in jim predstaviti bogato paleto slovenskih ljudskih plesov.

V tokratni plesni hiši bo pozornost namenjena ljudskim plesom iz slovenske, oziroma severne Istre.

Za živo glasbeno spremljavo bo poskrbel ansambel ZINGELCI iz Koperskega, ki gode v sestavi Andrea Alessio - šknt (violina), Marino Kranjac – šknt in diatonična harmonika trieština, ter Mark Varljen-bajs(istrski mali bas).

Marino Kranjac bo tudi v vlogi plesnega vaditelja, oziroma tisti, ki bo udeležencem pokazal plesne korake in usmerjal cel večer in ima dolgoletne izkušnje pri tovrstnih delavnicah.

Na programu bodo plesi šaltin, mafrina, do paši, štajra,šete paši, špic polka in balon ali balun. O izvoru in starosti samih plesov bo Marino Kranjac povedal marsikakšno zanimivost, prav tako o plesih v Istri nekoč.

Plesni hiši je finančno podprl JSKD.

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.