ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:04 27.03.2019
Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa
Zvrst: detektivka
Kraj: Maribor
Lokacija: Slovensko narodno gledališče Maribor
Datum: 01. Marec 2019 ob 11:00
Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo v soboto, 6. oktobra 2018, na Malem odru premierno uprizorila Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa, uprizoritev po svetovni knjižni uspešnici Marka Haddona v dramatizaciji Simona Stephensa, ki jo je zrežirala Mateja Kokol. Igrajo Matevž Biber, Nejc Ropret, Mojca Simonič, Maša Žilavec, Matija Stipanič, Irena Varga in Bojan Maroševič.

Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa je detektivka, ki se začne v trenutku odkritja trupla. Christopher je sedem minut po polnoči na sredi dvorišča gospe Shears našel psa. Mrtvega, okrvavljenega Wellingtona. Odločil se je, da stvar temeljito razišče. Do potankosti, kot to počnejo detektivi. Christopher je star petnajst let, pravijo, da ima Aspergerjev sindrom, sam pa pravi, da ima rad pse, da ima najraje od vsega matematiko in logiko (zna našteti vsa praštevila do 7.507) ter da pozna vse države sveta in njihove prestolnice. Ne prenese, da bi se ga dotikali, ne razume šal in metafor ter sovraži laži. Živi z očetom, ki mu je povedal, da je njegova mama umrla. Z raziskovanjem primera Wellington se mu prek različnih razkritij odpirajo popolnoma neznani svetovi, sam pa je, na sledi za storilcem, prisiljen početi vse mogoče nemogočosti. Med iskanjem morilca presenečen odkriva domače laži, ki v temeljih zamajejo njegov že tako majavi svet, in tako sprejme prvo veliko samostojno odločitev – pobegniti od doma.

Foto: Damjan Švarc

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.