ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:36 21.07.2018
Simfonic voices: KZ KGBL in Medicine hat college Girl's choir
Zvrst: zborovska glasba
Kraj: Koper
Lokacija: Stolnica Marijinega Vnebovzetja
Datum: 22. Julij 2018 ob 20:00
Zaznamki
Mednarodni festival Sancti Nazarij
Koncert KZ KGBL in kanadskega zbora Medicine Hat College Girl’s choir.

Na koncertu bosta nastopila Komorni zbor Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana pod vodstvom skladatelja in dirigenta Ambroža Čopija in kanadski zbor Medicine Hat College Girl’s choir pod vodstvom dirigenta Bradleya van Middelkoopa.

APZ UP se pridružuje projektu zbiranja sredstev za postavitev orgel v Stolni cerkvi Marijinega vnebovzetja v Kopru. Nastopajoči s svojimi koncerti podpirajo projekt. Prostovoljni prispevki in donacije na račun bodo namenjeni izključno za postavitev novega kora, kjer bodo orgle domovale od konca 2019.

Nove orgle koprske stolnice prihajajo v Koper kot donacija iz švicarske koncertne dvorane Tonhalle iz Züricha. Župnija Koper je za pridobitev velikega instrumenta kandidirala na mednarodnem razpisu. Po pregledu arhitekturne in akustične ustreznosti stolne cerkve ter zaradi podpore številnih institucij in posameznikov, ki delujejo na področjih glasbenega ustvarjanja, in aktivne podpore projektu s strani Mestne občine Koper, je upravni odbor fundacije Kongresshaus Stiftung iz Züricha soglasno sprejel odločitev o dodelitvi veličastnih orgel Kopru.

Vstop prost.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.