ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 15:24 26.02.2019
S trebuhom za kruhom
Zvrst: monokomedija
Kraj: Velenje
Lokacija: Dom kulture Velenje, velika dvorana
Datum: 22. Marec 2019 ob 19:30
Zaznamki
Avtobiografska komedija za odrasle, začinjena s trebuhogovorstvom.

Lucija Ćirović, slovenska lutkarica, igralka, gledališka pedagoginja in komičarka, v komediji zabavno predstavi svojo nadvse zanimivo življenjsko pot. Popeljala vas bo od prvega razreda osnovne šole pa vse do prigod in zabavnih utrinkov iz plodne kariere gledališkega, dramskega, lutkarskega in televizijskega ustvarjanja.

Monokomedijo je Lucija Ćirović ustvarila za odraslo občinstvo in v njej prepletla različne gledališke veščine oziroma pristope: stand-up komedijo, gledališko igro in lutkarstvo. V zaključnem delu predstave pod žaromete postavi ventrilokvizem ali trebuhogovorstvo; tega slovensko občinstvo do sedaj še ni imelo priložnosti spozna(va)ti. Ventrilokvisti pri izvajanju nastopa pogosto uporabljajo lutke, zato se kot posebni gost v Lucijini predstavi pojavi tudi Cóco Ch.Adel, lutka mladega petelinčka, ki ga je izdelala avtorica sama, v družbi katerega je leta 2016 tudi magistrirala na AGRFT in bila nagrajena s Prešernovo nagrado. Mladi petelinček ima čisto svoj pogled na svet – precej drugačen od njenega, z Lucijo se strinjata le v tem, da se o ničemer ne strinjata. Na začetku ji je delal veliko težav, a takoj, ko sta začela nastopati skupaj, je bilo le še huje.

Scenograf in režiser: Boštjan Štorman
Glasba: Goran Završnik
Igra, poje in animira: Lucija Ćirović

Predstava traja 1 uro in 20 minut in nima odmora.
Za Zeleni abonma in izven (15 EUR).
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.