ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 00:57 13.10.2017
S TREBUHOM ZA KRUHOM
Zvrst:
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Kino Gledališče Bežigrad
Datum: 13. Oktober 2017 ob 01:00, 14. Oktober 2017 ob 01:00, 15. Oktober 2017 ob 01:00, 16. Oktober 2017 ob 01:00, 17. Oktober 2017 ob 01:00, ...
Zemljevid
"'S trebuhom za kruhom' je naslov monokomedije  za odrasle, v kateri nas Lucija Ćirović popelje na zabavno pot njenega šolanja, od prvega razreda osnovne šole pa vse do danes. V predstavi prepleta različne veščine gledališča: stand-up komedijo, lutkarstvo in, kot prva v Sloveniji, tudi posebno zvrst gledališke umetnosti - VENTRILOKVIZEM ali trebuhogovorstvo. Za predstavo, s katero je Lucija magistrirala na AGRFT, je bila  nagrajena tudi s Prešernovo nagrado. Ventrilokvizem ali trebuhogovorstvo je tehnika govorjenja brez premikanja ustnic s katero se ustvarja iluzija, da glas prihaja od druge osebe ali predmeta. V moderni zgodovini ventrilokvizma je ta postal forma komedije, kjer izvajalci pogosto uporabljajo lutke. Zato se kot posebni gost v predstavi pojavi tudi Cóco Ch.Adel, lutka mladega petelinčka, ki ima čisto svoj pogled na svet. Precej drugačen od Lucijinega. Lucija in Cóco Ch.Adel sta se spoznala leta 2016. Na začetku ji je delal veliko težav, a takoj, ko sta začela nastopati skupaj, je bilo - le še huje."
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.