ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 14:29 09.07.2018
Predstavitev ilustracij lokomotiv Polone Filiplič
Zvrst: demonstracija
Kraj: Bistra pri Vrhniki
Lokacija: Tehniški muzej Slovenije, Bistra 6, 1353 Borovnica
Datum: 15. Julij 2018 ob 14:00
Zaznamki
Od 14. do 18. ure vabljeni na predstavitev slikanih lokomotiv, ki jih v tehniki gvaš izdeluje ilustratorka Polona Filiplič. Nekateri njeni izdelki bodo tudi na prodaj.

Dogodek prirejamo v okviru evropskega leta kulturne dediščine, ki je v mesecih juliju in avgustu posvečeno tematiki potovanj in transporta.

Polona Filiplič je mlada oblikovalka vizualnih komunikacij in tehnična ilustratorka. V okviru diplomske naloge na ALUO je pred dvema letoma izdelala časovnico razvoja železnice z izborom znamenitih domačih in tujih lokomotiv v tehniki gvaš na papirju. Z izdelki se je uvrstila na 12. Slovenski bienale ilustracije in jih nekajkrat tudi razstavljala. S tem pa se delo še zdaleč ni končalo, zbirka se še vedno širi in dopolnjuje. Trenutno se ukvarja tudi z izdelavo spletnega muzeja in trgovine z reprodukcijami ilustracij in ostalih povezanih izdelkov.

Tehniški muzej Slovenije v Bistri pri Vrhniki
Bistra 6, 1353 Borovnica
Odpiralni čas blagajne:
torek–petek: 8h–16h (jul. in avg.: 10h–17h)
sobota: 9h–17h
ned. in praz.: 10h–18h
Razstavni prostori so odprti še eno uro po zaprtju blagajne.
E: info@tms.si
T: 01 750 66 70
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.