ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 17:17 20.04.2018
Praznovanje pomladi
Zvrst: kulturna prireditev
Kraj: Gradež pri Turjaku
Lokacija: Gradež pri Turjaku
Datum: 22. April 2018 ob 14:00
Zaznamki
V Društvu za ohranjanje dediščine z Gradeža pri Turjaku smo lani praznovali deset let, odkar smo prvič organizirali prireditev Praznovanje pomladi.
Zbrali se bomo v nedeljo, 22. aprila 2018, ob 14. uri pri Sušilnici sadja na Gradežu. Sprehodili se bomo po naravi okoli vasi. Med postanki na travnikih, sadovnjakih, njivah ... bomo ob spoznavanju okolice zapeli nekaj ljudskih pesmi. Ogledali si bomo zanimivosti vasi in umetnine, ki jih bodo dopoldne na slikarski delavnici ustvarili člani Društva likovnikov Ljubljana. Ogledali si bomo nekaj nekdanjih podeželskih opravil (izdelovanje zobotrebcev, predenje na kolovrat …) in bogato zbirko starega kmečkega orodja.
Ob 15. uri bo v vaškem središču kratek kulturni program z godbeniki in plesalci. Zelenega Jurija bomo v glasni povorki spremili skozi vas in mu poklonili darove za dobro letino. Otroci se bodo popoldne lahko zabavali s pastirskimi igrami. Ne bo manjkalo okusne domače hrane in pijače in tudi na stojnicah bo veliko domačih dobrot ter ekoloških izdelkov. Proti večeru bomo lahko zaplesali in morda bo še kako presenečenje …Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.