ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 15:13 22.08.2017
PikniKoncert
Zvrst: cikel
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Park Tivoli
Datum: Od 13. Julij 2017 do 07. September 2017 med 18:00 in 23:59
Zaznamki
PikniKoncert
13. julij-7. september v parku Tivoli pod borovci pri Promenadi (med otroškim igriščem in Jakopičevim sprehajališčem)

V organizaciji in produkciji Hiše otrok in umetnosti se v juliju začenja drugi PikniKoncert. Poskrbljeno bo za odlično glasbo, spoznali boste glasbo z vseh koncev sveta, tradicionalne inštrumente in različne tehnike petja. S seboj prinesite polne piknik košare in odeje, če pa ste glasbeni navdušenec, pa tudi svoje inštrumente, saj bo po končanem koncertu oder odprt za vse.

Program
13. 7. ob 18.00
Vokalni osmerec brez krčmarja Pushluschtae ze več kot 10 let nastopa po različnih slovenskih (in tudi tujih) odrih. 8 članov s svojimi glasovi poustvarja zvoke glasbil in tako na svojevrsten način predstavlja bolj ali manj znane popevke in rockovske hite

20. 7. ob 18.00
Vibration gnawa – Alžirska etno glasba, ki nas s prepletom evropskega folka popelje med tradicionalne arabske ritme.

27. 7. ob 18.00
Uglasbena poezija, ki jo izvaja zasedba Orkestrada, je vsebinsko raznolika. Dotika se tako ljubezensko-izpovednih, kot tudi melanholično-hrepenečih in družbeno kritičnih tematik. Avtorska glasba se žanrsko sprehaja skozi zvrsti etna, jazz-a, blues-a in drugih neimenovanih zvrsti. Bistvo pa je dotik pesništva in glasbe.

17. 8. ob 18.00
Zvezdana Novaković
Pevka, harfistka, igralka in performerka je leta 2011 doštudirala džez vokal na Akademiji za glasbo in uprizorljivo umetnost v avstrijskem Gradcu, v Bolgariji pa grleno petje. Motive za svojo glasbo črpa v starih slovanskih in balkanskih napevih, zanimajo pa jo tudi različne stare kulture, njihov ritem, ples (Indija, Brazilija …)

31. 8. ob 18.00
Severa Gjurin & Miha Kraker
Severa in Miha se v glasovno-kitarski duo postavi posvetita predvsem Severnim pesmim, avtorskim, sodobnim, napisanim zanjo, kot so Kadar sva sama, Kjer je toplo, Jug ... Da se najmlajšim v mirnem, rahlo jazzovskem tonu približa tudi zlate, kot rečemo zimzelene domače pesmi in balade, lahko koncert sestavljajo tudi denimo Orion, Ne čakaj na maj, Mlade oči ali pa včasih nepogrešljiva Kekčeva pesem. Pričakujte minimalističen avtorski večer prepleten z ravno za ta dan izbranimi pesmimi.

7. 9. ob 17.00
Trio tradicionales se je formiral zaradi veselja do izvajanja kubanske glasbe. Zvrsti, kot so son montuno, guajira, bolero, changüi in cumbia, ob zvoku kitare, maracas, bongosov in večglasnega petja zaživijo v zanimivi zvočni preobleki! Trio so: Leo Salazar - kitara, vocal, Jure Čehovin - maracas/güiro, vocal, Andrej Tomazin - Bongos, vokal.

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.