ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:55 07.03.2018
Petja Kolenko: Jungle Boogie
Zvrst: slikarska razstava
Kraj: Murska Sobota
Lokacija: MIKK klub, Trubarjev drevored 4
Datum: Od 16. Marec 2018 do 31. Marec 2018 med 09:00 in 23:59
Zaznamki
Petek, 16.3.2018 ob 18.00, odprtje razstave

Petja se pri svojem likovnem ustvarjanju ne posveča zgolj eni tehniki ali likovnemu področju, dopušča si popolno svobodo in se ne omejuje ter tako vedno odkriva nove likovne svetove. V večini del med sabo kombinira različne slikarske in risarske tehnike. Pogosto ustvarja v tehniki kolaža, ki ga vkomponira v večino svojih del.

Material za kolaž pridobiva iz različnih tiskovin, uporablja tudi ostanke ali kose že obstoječih likovnih del s katerimi ni popolnoma zadovoljna, te pa na kreativen način združi in kombinira v novih delih. Reciklira tudi različne vsakodnevne odpadke ter jih ustvarjalno prepleta v svoje kompozicije, zato lahko v njenih delih najdemo tudi kose odpadne embalaže, vrečk, tekstila in podobno.

Za njena dela so značilne močne in žive barve. Večina del je tematsko popolnoma nepredmetnih, sestavljena iz razigranih kombinacij in razmerij barv ter oblik v različnih tehnikah. Pojavljajo se tudi motivi abstrahirane človeške figure, ženskega akta in domišljijski avtoportreti, ki jih kombinira z različnimi vzorci in oblikami.

Skozi svoja dela uresničuje lastno dojemanje sveta, njena dela so vedno polna pozitivne energije, igriva, malce čudaška in skrivnostna.

Petja je absolventka prve stopnje študija na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, smer likovna pedagogika, kjer trenutno pripravlja zaključno diplomsko nalogo.

Razstava bo na ogled do 30. marca 2018
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.